DATABANK THERAPEUTEN

ABOUT

De eerste stap om hulp te zoeken is vaak de moeilijkste stap. Het zoeken naar een gepaste hulpverlener voor jou kan dan ook een groot struikelblok vormen. Punt. vzw helpt je hier graag mee verder. Je hoeft geen concreet beeld te hebben van wat je juist zoekt of welke therapievormen er bestaan. Vertel ons je verhaal en we gaan samen op zoek naar jouw hulpvraag en de geschikte hulpverlener of organisatie om hier een antwoord op te bieden.

Punt. vzw beschikt over een database van therapeuten, psychologen en seksuologen binnen een straal van tien kilometer rond Antwerpen die zich inzetten voor slachtoffers van seksueel geweld. Elke therapeut is persoonlijk door één van onze werknemers geïnterviewd en geverifieerd. We vroegen hierbij naar de werking van de hulpverlener. Dit houdt ondermeer in welke problematieken ze vertrouwd mee zijn, welke hulpvragen ze al kregen, welke werkvormen ze gebruiken en hun eerdere ervaring omtrent het onderwerp van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Deze databank zal in de toekomst ook online rechtstreeks te raadplegen zijn; we werken momenteel aan de webapplicatie om dit mogelijk te maken.

Indien je, ondanks onze ernstige screening, toch een slechte ervaring (of net een heel goede!) hebt met een therapeut, aarzel dan zeker niet om ons hiervan op de hoogte te brengen. Dit kan via een mailtje naar info@puntvzw.be

Plan je graag een gesprek in om te kijken welke hulpverlening voor jou kan? Stuur ons een mailtje op info@puntvzw.be en één van onze medewerkers zit graag met jou samen voor een intake-gesprek en een correcte doorverwijzing.