Eerste hulp

Als je op deze pagina terecht komt, is de kans groot dat je (een vermoeden hebt dat je) in aanraking kwam met seksueel geweld. Het is normaal dat je overweldigd bent en verschillende of verwarrende gevoelens al dan niet tegelijk ervaart. Elk slachtoffer reageert anders en dit is normaal. Angst, verdriet, woede, schuldgevoel of helemaal geen gevoel zijn allemaal erg normale reacties.

Het is nu vooral essentieel dat je de juiste hulp en ondersteuning krijgt om deze gebeurtenis te helpen verwerken.

Indien je slachtoffer bent geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de voorbije 72 uur, kan je best contact opnemen met het dichtstbijgelegen Zorgcentrum Voor Seksueel Geweld. Zij voorzien jou van de nodige medische, forensische en psychische hulp. Ze hebben daarnaast ook de mogelijkheid om in een veilige omgeving klacht in te dienen. Voor meer informatie hierover kan je hier terecht.

Voel je je op dit eigenste moment overweldigd en heb je de nood om onmiddellijk met iemand te praten?

Hiervoor kan je terecht bij de volgende hulpdiensten:

TELE-ONTHAAL

Je kan tele-onthaal dag en nacht bereiken op het nummer 106. De gesprekken zijn volledig anoniem en verschijnen ook niet op de telefoonrekening.

Is telefoneren voor jou een te hoge drempel, dan kan je tele-onthaal ook online bereiken via chat op www.tele-onthaal.be.

HULPLIJN: 1712

1712 is een nummer voor vragen en meldingen over geweld, misbruik en kindermishandeling. 1712 oproepen worden beantwoord door professionele medewerkers die tijd maken voor jouw verhaal en vraag.

Het nummer is bereikbaar op werkdagen tussen 9u en 17u. Een telefoontje naar 1712 is gratis en verschijnt niet op de telefoonrekening. Meer info vind je op www.1712.be

Ben je op zoek naar een eerste gesprek, een goede doorverwijzing naar een hulpverlener in het Antwerpse of zou je graag praten met andere lotgenoten? Dan kan je bij ons terecht via info@puntvzw.be. Stuur ons een mailtje met jouw vraag en dan bekijken we samen de volgende stappen.