Slachtoffer afgelopen 72u of week?  

Klik hier door


Bij PUNT. vzw hebben we verschillende takken die onze werking mogelijk maken. Hieronder vind je een overzicht van ons uitgebreide aanbod. Klik op de overkoepelende naam om naar de juiste pagina te gaan. 

 

Hulpverlening

We bieden zowel lotgenotengroepen voor slachtoffers als voor de steunfiguren van slachtoffers. We ondersteunen alle slachtoffers en omgeving die in aanraking zijn gekomen met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Binnen hulpverlening zitten onze teams kennismaking, lotgenotengroepen, doorverwijzing en Mijn Punt is Anders. Erkenning en herkenning van mensen die weten hoe het voelt om in hetzelfde schuitje te zitten kan cruciaal zijn in het verwerkingsproces van traumatische gebeurtenissen.  

 

 

Juridische ondersteuning

Ons juridisch team staat in voor het beantwoorden van juridische vragen of om samen op zoek te gaan naar meer informatie. Op onze webpagina over juridische ondersteuning vind je enkele veelgestelde vragen en antwoorden. Je mag ons team altijd contacteren en samen gaan we op zoek naar een antwoord op maat.

 

Vormingen

Naast grootschalige sensibiliseringscampagnes brengen we vanuit PUNT. vzw educatie tot bij verschillende doelgroepen met behulp van vormingen. We bieden interactieve vormingen gericht op een brede waaier van doelgroepen: gaande van leerlingen in de lagere school tot studenten in hoger onderwijs, werknemers, hulpverleners, ouders… Naast onze vormingspakketten is het steeds mogelijk om een vorming op maat te bespreken.

 

Workshops

Bij PUNT. vzw moedigen we iedereen aan om te praten over hun ervaringen. Praten helpt – maar soms vallen ervaringen niet onder woorden te brengen. Daarom willen we iedereen de kans geven om op een laagdrempelige manier kennis te maken met andere vormen van therapie. Lichaamsgerichte therapie of creatief schrijven zijn enkele voorbeelden van workshops die we in het verleden reeds organiseerden.

 

Onderzoek

Ons onderzoeksteam werkt geregeld mee aan grotere projecten om de problematiek van seksueel geweld beter in kaart te brengen. In opdracht van het Instituut voor Gelijkheid tussen Mannen en Vrouwen onderzocht het team bijvoorbeeld de zoektermen die slachtoffers van wraakporno gebruiken om hulp te zoeken.