Doorverwijzing

Misschien ken je het wel? Het gevoel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je klikt elk hulpverleningsprofiel open, maar weet niet goed wie te kiezen. Gaan ze me wel begrijpen? Gaat de klik er wel zijn? Ons team Doorverwijzing gaat graag samen met jou op zoek naar een hulpverlener die aansluit bij jouw noden.

Doorverwijzing op maat

"Er is enkele weken geleden een cliënt opgestart in mijn praktijk die haar eerste contact met hulpverlening via jullie kreeg. Zij was erg tevreden van jullie en de info die ze kreeg!" 

- Thomas, seksuoloog

PUNT. vzw biedt zelf geen langdurige, individuele begeleiding aan. We ondersteunen je echter wel in de zoektocht naar een hulpverlener die aansluit bij jouw noden en verwachtingen. Door samen met jou op zoek te gaan naar een doorverwijzing op maat willen we de stap naar hulpverlening vergemakkelijken.

Hoe gaat dit in zijn werk?

  • Tijdens het kennismakingsgesprek verkennen we jouw noden en verwachtingen omtrent hulpverlening
  • Op basis van dit gesprek raadplegen we onze hulpverleners database. We gaan op zoek naar een hulpverlener die aansluit bij jouw noden
  • Je krijgt contactgegevens van gemiddeld 3 hulpverleners die naar onze inschatting aansluiten bij jouw hulpvraag. Jij kiest zelf wie je al dan niet contacteert om op te starten.

 

Omdat wij het belangrijk vinden dat je goed opgevolgd wordt, kan je, indien gewenst, na de doorverwijzing gecontacteerd worden door onze casemanager. Deze belt je ongeveer een maand na het kennismakingsgesprek op om te horen of je aansluiting hebt gevonden bij een hulpverlener. Was er geen match? Of wil je toch liever een andere hulpverlener? Dit kan aangegeven worden bij onze casemanager en dan zoeken we samen verder.


Waar onze hulpverleners zich momenteel voornamelijk bevinden, kan je terugvinden op dit kaartje


Hulpverlenersdatabase

Hoe gebeurt de kennismaking?

"Ik ben erg enthousiast over intiatieven zoals PUNT. vzw. Ik sta heel hard achter jullie werking en ik zou graag meer initatieven zoals die van jullie zien." 

- Maija, therapeut

 

Om te komen tot een doorverwijzing gebruiken onze therapeuten onze eigen aangelegde hulpverleners database. Op deze manier proberen we gerichter en efficiënter door te verwijzen. Hoe wordt deze database opgemaakt? En hoe kan je als hulpverlener opgenomen worden in onze database? Dat lees je hieronder.

 

Hoe werkt de database?

Momenteel bevat de database voornamelijk hulpverleners in Antwerpen, het Waasland en enkele gemeenten in Limburg.

 

Elke hulpverlener die opgenomen wordt in onze database heeft eerst een kennismakingsgesprek met een medewerker van ons team doorverwijzing. Hulpverleners uit andere regio's zijn echt ook welkom om zich aan te melden.

 

Om te komen tot een doorverwijzing proberen we de behoeftes van de aangemelde cliënt te matchen met de werking van een hulpverlener. PUNT. vzw legt dan ook geen ‘kwaliteitslabel’ op, maar bekijkt de hulpvragen en verwachtingen van een cliënt. Hierbij wordt dan bekeken welke werkwijze het best aansluit bij de verwachtingen en welke hulpverlener dit aanbiedt. Uiteraard zijn er wel enkele voorwaarden waaraan een hulpverlener dient te voldoen om opgenomen te worden in onze database. Deze staan onderaan deze pagina beschreven. In de toekomst zullen ook psychiaters toegevoegd worden.


Opgenomen worden in hulpverleners database

Ben jij een hulpverlener en wil jij opgenomen worden in onze database? Contacteer ons dan via onderstaand formulier.

 

Om opgenomen te worden on onze database, vragen we onderstaande profielen:

  • Gebruik maken van Evidence based werkvormen
  • Werken met slachtoffers, plegers of steunfiguren van seksueel grensoverschrijdend gedrag
  • In het bezit zijn van een hoger diploma in de sociale of menswetenschappen (zoals psychologie, orthopedagogie, toegepaste psychologie, seksuologie…) en/of in het bezit zijn van een diploma van een therapie opleiding (zoals relaxatietherapeuten, creatieve therapeuten, danstherapeuten…). Ook therapeuten in opleiding zijn welkom om zich aan te melden.
  • Ervaringsdeskundigen, mits aantoonbare opleiding en expertise

 

Herkent u zich in bovenstaand profiel of hebt u vragen? Geef dan jouw gegevens door via onderstaand contactformulier. Eén van onze medewerkers Doorverwijzing neemt binnen de 5 werkdagen contact op om een gesprek te plannen.

Sta je al in de hulpverleners database, maar kloppen jouw gegevens niet meer? Laat het ons dan weten door volgend formulier in te vullen: