Externe Links

Tele-onthaal

Bij Tele-onthaal kan je terecht voor een telefonisch gesprek of een online chat. Praat bij Tele-Onthaal over wat jou bezighoudt, of het nu gaat over een groot probleem of kleinere zorgen. Soms moet je al je moed bijeen rapen voor een gesprek. Of vraag je je af of zo’n gesprek wel veilig is. Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken om te praten, houdt Tele-onthaal de drempel zo laag mogelijk. Elk gesprek met Tele-Onthaal is anoniem en dag en nacht mogelijk. Als je belt staat daarna het telefoonnummer niet op de telefoonrekening.

1712

1712 is een hulplijn voor iedereen die vragen heeft over geweld, over kinderen die elkaar pijn doen en kwetsen, over volwassenen die kinderen pijn doen, … Voor kinderen die zelf pijn gedaan worden, voor kinderen die weten dat iemand anders pijn gedaan wordt, voor kinderen die anderen pijn doen, voor volwassenen die kinderen willen helpen. Je kan de medewerkers op weekdagen bereiken tussen 9u en 17u. Mailen kan natuurlijk altijd. 1712 is anoniem. Je hoeft niet te zeggen wie je bent. Als je belt staat daarna het telefoonnummer niet op de telefoonrekening.

Stop Seksueel Geweld

Als je geconfronteerd werd met seksueel geweld van welke aard ook, dan zit je met heel wat vragen. Deze website helpt slachtoffers, familie en vrienden bij hun zoektocht naar antwoorden en aangifte te doen bij de politie. Verder krijg je meer informatie over de zorgcentra na seksueel geweld, waar elk slachtoffer van seksueel geweld terecht kan.

Andere lotgenotengroepen

Wil je een eigen groep starten met lotgenoten, maar weet je niet goed hoe? Heb je een vraag of opmerking over zelfhulpgroepen of lotgenotencontact? Zoek je dringend hulp, informatie, advies of gewoon een luisterend oor? Trefpunt Zelfhulp geeft je tips en ondersteuning en verwijst je door naar instanties die jou verder kunnen helpen.

Noodnummers

Voor als de nood het hoogst is, kun je hier de belangrijkste organisaties terugvinden die jou kunnen verder helpen.

Hulp en info over seksueel misbruik

Hier vind je meer info en hulp over seksueel misbruik: Bij welke instantie kan je terecht om klacht in te dienen? Ben je op zoek naar psychologische of juridische hulp? Ben je minderjarig en heb je vragen over seksueel misbruik? Ben je dader van seksueel misbruik en zoek je hulp?

Zorgcentra Seksueel Geweld

In België zijn er momenteel drie zorgcentra na seksueel geweld waar slachtoffers van seksueel geweld volgende zorg krijgen: medische en psychische zorg, een forensisch onderzoek, klacht kunnen neerleggen en opvolging nadien. Op deze webpagina kom je meer te weten over de werking van de zorgcentra.

Lotgenoten Seksueel Geweld

Lotgenoten Seksueel Geweld is er voor iedereen in Nederland en België die slachtoffer zijn geweest van seksueel misbruik of seksueel geweld, met veel informatie en hoe je in contact kunt komen met lotgenoten. Door ervaringen, informatie en tips uit te wisselen en met elkaar mee te leven via chatrooms en het forum, vind je herkenning, begrip en steun.Lotgenotencontact wordt mogelijk gemaakt door een team van vrijwilligers en is geen vervanging voor professionele hulp.

CAW

Iedereen heeft het wel eens moeilijk. Dat hoort bij het leven. Je kan dan in alle vertrouwen terecht bij een hulpverlener van het CAW. Wanneer je beroep doet op het CAW, zijn er verschillende vormen van hulp mogelijk. Simpelweg ’tussen de mensen zijn’ in een inloopcentrum, of informatie en advies geven. Maar ook langere begeleidingstrajecten, opvang of crisishulp wanneer de nood hoog is. Jij bepaalt steeds wat er gebeurt.