• Advies en informatiecentrum voor seksueel grensoverschrijdend gedrag
  • Werd je slachtoffer in de voorbije 72 uur? Neem dan zeker eerst een kijkje onder ‘Eerste hulp’
  • We zijn er voor jou, je bent niet alleen!

#BloomForChange 2021

De vervolgcampagne zette in op de 15.000 handtekeningen die verzameld werden bij de beleidsnota van de eerste #BLoomForChange-campagne. De 10 beleidspunten die centraal stonden werden opgetekend in samenwerkingsverband tussen alle grote middenveldorganisaties vanuit de hoop op een veiliger toekomst.

 

Tijdens de 10 dagen voor Internationale Vrouwendag werd er elke dag een beleidspunt op sociale media gereleased, geïllustreerd door Niet Nu Laura. Deze beleidsnota haalde ruim 15.000 handtekeningen. Dat zijn 15.000 mensen die vragen om verandering. Daarom richten alle organisaties zich, samen met jullie, op 8 maart 2021 collectief tot de politiek: wij hebben de eerste stappen gezet, nu is het aan jullie.

Het laatste boeket

Op 8 maart 2021, Internationale Vrouwendag, werd het laatste deel van de campagne gereleased: een geïllustreerde video met tekeningen van Niet Nu Laura waarbij ze het laatste boeket - zoals uit het filmpje van de vorige campagne - symbolisch voor de deur van de overheid legt: "Want de strijd tegen seksueel geweld stopt niet aan de deur van het parlement. Wij strijden verder. En jullie?"

Er werden. twee vertegenwoordigers van PUNT. vzw uitgenodigd op Wetstraat 16 om op gesprek te komen bij premier Alexander De Croo. We gaven hem dan ook, net zoals in de video, een laatste boeket. Als symbool voor de vraag naar meer ondersteuning in de strijd tegen seksueel geweld.


Bereik

  • 15.000 mensen ondertekenden de beleidsnota.
  • Het 1e beleidspunt kon rekenen op een cumulatief bereik van 16.700
  • De video had een bereik van 12.700
  • Het facebookevenement bereikte 16.300 personen