#BloomForJulie

Op 4 mei 2021 was het twee jaar geleden dat de wereld afscheid moest nemen van Julie Van Espen. Deze online actie is een eerbetoon aan Julie, die zelf een grote voorstander was van het verspreiden van positiviteit. Ze had elke dag minstens één projectje om iemand gelukkig te maken.

 

Om deze herinnering leven te houden organiseerden we #BloomForJulie. We combineerden haar positieve instelling met haar liefde voor bloemen en riepen iedereen op om bloemetjes te geven aan iemand in hun omgeving.

We moedigden iedereen aan om op 4 mei een bloemetje te geven aan een naaste. We ontwierpen een label om aan de boeketten te hangen en riepen op om zoveel mogelijk foto's te posten van de bloemetjes onder de hashtag #BloomForJulie.

 

Door het delen van de foto's fleurden we niet alleen ieders nieuwsoverzicht op ter nagedachtenis van Julie, maar zetten we ook de slachtoffers in onze omgeving in de bloemetjes.

De bloemen zijn niet enkel bedoeld als een lief gebaar en steun voor slachtoffers, maar hebben ook een diepere betekenis. ze representeren niet alleen Julie, maar ze zijn een teken van hoop, steun en erkenning. Net zoals met #BloomForChange, ijverden we opnieuw voor sensibiliseren omtrent seksueel grensoverschrijdend gedrag.

 

Deze keer deden we dat zonder BV's of politici, enkel en alleen voor de slachtoffers. Op die manier deden we met een hoopvol symbool een warme oproep op zoveel mogelijk bloemetjes te verspreiden. Zo laten we de strijd tegen seksueel geweld niet rusten.