Wat doet PUNT. vzw?

 

PUNT. vzw heeft een uitgebreide werking, gaande van slachtofferondersteuning tot vormingen en sensibiliseringscampagnes. Onder ons aanbod vind je een overzicht van wat we voor jou kunnen betekenen.
PUNT. vzw zet in op drie luiken:

  1. Hulpverlening
  2. Sensibilisering
  3. Onderzoek en adviesverlening

 

We staan klaar voor slachtoffers van seksueel geweld. 
Slachtoffers kunnen terecht bij één van onze therapeuten voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kijken we samen naar wat de persoon in kwestie nodig heeft en maken we een plan op maat. Voor erkenning en herkenning van lotgenoten, bieden we professioneel begeleide lotgenotengroepen aan. Indien de persoon meer nood heeft aan individuele begeleiding, zoeken we samen naar een doorverwijzing op maat. Dit gebeurt aan de hand van onze database bestaande uit therapeuten waarmee een medewerker van PUNT. vzw persoonlijk kennismaakte.

 

Ook omgeving van slachtoffers  kunnen bij ons terecht, aangezien traumatische gebeurtenissen ook een grote impact hebben op de steunfiguren van een slachtoffer.

 

Tot slot zijn we er uiteraard voor iedereen met vragen over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Onze brede educatie brengen we vooral aan de hand van vormingen en sensibiliseringscampagnes.

 

Lees hier meer over ons ontstaan.