• Advies en informatiecentrum voor seksueel grensoverschrijdend gedrag
  • Werd je slachtoffer in de voorbije 72 uur? Neem dan zeker eerst een kijkje onder ‘Eerste hulp’
  • We zijn er voor jou, je bent niet alleen!
Home » Over ons » Ontstaan

Ontstaan

PUNT. vzw werd in mei 2019 opgericht door Ayke Gubbels – die op dat moment al maanden bezig was met het leggen van contacten en het uitdenken van een concept. De lancering van PUNT. vzw is inmiddels onlosmakelijk verbonden met de Stille Mars tegen Seksueel Geweld in Antwerpen, waarvan Ayke Gubbels mede-organisator was.

 

De stille mars

 

Op 12 mei 2019 organiseerden Eline Van Hooydonck, Charlotte Ruytjens en Ayke Gubbels de Stille Mars tegen Seksueel Geweld. Naar aanleiding van de zaak Julie Van Espen kwamen er toen 15.000 mensen op straat in de strijd tegen seksueel geweld. Op het einde van de mars werd er opgeroepen om een prioriteit te maken van seksueel geweld. De veranderingen op het vlak van beleid – die in een stroomversnelling zijn gekomen in de daaropvolgende jaren – hebben we onder meer te danken aan de massale opkomst bij deze mars, ter ere van Julie Van Espen.

 

Groei

 

Deze mars kenmerkte ook meteen de start van PUNT. vzw. Op slechts enkele jaren tijd evolueerden we van een kleine organisatie naar een grote vzw, en één van de voornaamste stemmen in het debat omtrent seksueel geweld in Vlaanderen.

 

Tot op heden blijven we onze werking uitbreiden en campagnes voeren. Zo optimaliseren we onze ondersteuning aan slachtoffers en sensibiliseren we het groter publiek over heel Vlaanderen.

 

Bekijk hieronder enkele beelden van onze vorige campagnes: