Panelgesprekken

Docu & Talk: Ask for consent

8 maart 2022

 

Op Internationale Vrouwendag nam PUNT. vzw deel aan een panelgesprek van Ask For Consent, een organisatie die werkt rond consent culture bij jongeren.

De avond ging van start met de documentaire “Sexe sans Consentement” van Blandin Grosjean en Delphine Dilly. Hierbij worden verhalen in beeld gebracht van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de ‘grijze zone’. Het concept van wederzijdse toestemming wordt hierbij onder de loep genomen.

Wij zaten in het panelgesprek samen met oa TBA Child Focus, Pimento en Plan International.

Panelgesprek: ONGEWOONONGEHOORD

2 december 2021

 

Oprichtster Ayke Gubbels en communicatiecoördinator Sophie Van Reeth namen deel aan een panelgeprek rond seksueel grensoverschrijdend gedrag van OngewoonOngehoord. Zij willen taboe onderwerpen bespreekbaar maken met behulp van ervaringsdeskundigen.

Lanceringsevenement: #EnoughIsEnough: What’s next?

16 november 2019

 

Op 16 november 2019 werd PUNT. vzw officieel op de kaart gezet met het lanceringevenement #EnoughIsEnough.

 

Het evenement was opgedeeld in twee delen. Tijdens het eerste deel werd ruimte gemaakt voor persoonlijke getuigenissen. Vervolgens werden thema’s uit deze getuigenissen gekozen en besproken in een debat.

 

Volgende sprekers waren aanwezig: Prof. Liesbet Stevens, traumatherapeut (IO) Margo Van Landeghem, seksuoloog Wim Slabbinck, filosoog Bleri Lleshi en zedeninspecteur Ellen van de Weghe. Ze gingen in op thema’s als juridishe opvolging van seksueel geweld, de hiaten in hulpverlening en het maatschappelijk beeld omtrent dit thema.